torstai 23. elokuuta 2012

I got the ticket to fulfill your dreams.

Hopla! On taas vierähtäny muutama tovi edellisestä julukasusta. No, eipä minun elämääni juuri mitään ihimeellistä ole kuulunu, töitä, töitä, töitä. Tällä viikolla oli tiistaina viiminen työpäivä ja eilinen meni oikiastaan tätä uudelleen alakanutta "kesälomaa" ihimetellessä. Nukuin melekeen 12 tunnin yöunet, pyykkäsin ja touhuilin tässä kotona. Sekä makasin sohovalla oikeen antaumuksella. Niin antaumuksella, että alako loppujen lopuksi jo vituttaa se makaaminen. :----D

Niinpä sitten päätin vähän reipastua ja leipasin mansikkakääretorttua (samaa, jota vein töihinki viimisen työpäivän kunniaksi) ja kinkkukorvasienipiirakkaa. 

Kinkku-korvasieni-sipuliseos

En muista oonko jo aikasemmin mainostanu tuota piirakan pohojan ohojetta täällä, enkä jaksa tutkia asiaa, joten tässäpä siis:

100 g voita
2 dl vehenäjauhoja (ite laiton 1 dl vehenää ja 1 dl ruisjauhoja)
½ tl suolaa
3 rkl vettä

Nypi voi ja jauhot, lisää suola ja vesi. Taputtele uunivuokaan. Ja täytteeksi voiki sitten laittaa ihan mitä vaan mieli tekee, ite laitoin siis kinkkua ja korvasieniä (ryöpättyjä, pakkasesta). Käytin pannun kautta sipulin ja korvasienet, lisäsin nokareen voita ja lopuksi vielä kinkkusuikaleet. Tämän seoksen nakkasin sitten vuokaan tuon pohojan päälle ja kaadoin päälle sekotuksen, johon tuli raastettua Polar-juustoa, ruokakermaa, kevytmaitoa, kananmuna ja mausteita (paprikaa, valakosipulijauhetta, pippuria ja suolaa). Tarkkoja määriä en osaa antaa, koska sovelsin ohojeen omasta päästäni, mutta korvasieniä oli rasiallinen, sipulia yksi pieni ja kinkkusuikaleita meni varmaan 200 grammaa. Tuota seosta sen verran, että täytteet suurin piirtein peitty.

Sitten ei muutako 200 asteiseen uuniin ja paistetaan noin 45 minuuttia. Ja hyvää tulee! Kuten kuvasta näkyy, jätin korvasienet aika reilun kokoisiksi, ko tykkään että sieni saa maistua ihan reilusti.

Mansikkasattuma!

Kääretorttu synty hyvin helepolla ja perinteisellä ohojeella, väliin tuli kotitekoista mansikkahilloa (joka loppu kyllä vähän kesken) ja Flora Vanillaa vispattuna.

Kääretorttupohoja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehenäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vispaa sokeri ja munat vaahdoksi, lisää varovasti toisessa astiassa sekoitetut jauhot ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5-8 minuuttia. Kumase jäähtynyt pohoja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistamiseen käytetty leivinpaperi. Täytä haluamallasi täytteellä ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen niin, että kääretortun sauma jää pohojalle. Nosta paketti jäähtymään ja tekeytymään jääkaappiin. Leikkaa lopuksi kääretortun päät tasaisiksi ja tarjoile vaikkapa kahavin kans.

Mitäs mulle muuta. No, ostin itelleni uuen puhelimen, Samsung Galaxy s II ja pitäisi alakaa ouluuntumaan tuossa ens viikolla (mikä tarkoittaa siis sitä, että pitäisi pakata ja hoitaa tuhat ja yks asiaa ennen sitä.) Oon kovasti katkerana myös halunnu vesilintumetille, mutta mitäpä minä siellä ko mettästyskortti on Oulussa ja maksamatta, maanantaina olin vielä töissä ja sen jäläkeen onki satanu vaan vettä, eikä mulla ees ole sitä haulikkoa. :D 

Viikonloppuna lähen käymään lauantaina mökkeilemässä ihanan Leenan kans ja hmm, sitten tosiaan varmaan maanantaina Ouluun. Mikäli oon ma lähössä, pitäisi olla kyllä nyt tänään aika toimelias, ko vahavasti luulen, että sunnuntaina ei oikeen ole toimintakykyinen olo (jos Leenan uhkailut piettää kutinsa :D). No, johan sitä sopii piettää kesälomakau'en päättäjäiset, edelliset juhulameisingit oliki kuukausi sitten loman loppumisen kunniaksi. Tai töiden alakamisen kunniaksi, kuka tietää?

No mutta, pidemmittä läpinöittä, meisi alakaa riisipuuron keittoon. Ja loppukevennykseksi vielä tähän kuva meikäläisen naamasta:


Briefly in English: Yesterday I did some baking. I guess it's the only thing I've been doing lately. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti